Doliu în lumea muzicii. Unul dintre cei mai cunoscuți artiști din istorie a murit


Celebrul cântăreț, compozitor și autor canadian Leonard Cohen a murit, joi, la vârsta de 82 de ani, în casa sa din Los Angeles.

Anunțul a fost făcut chiar de fiul regretatului artist, pe pagina sa oficială de Facebook.

Anunţăm cu regret că legendarul poet, textier şi artist, Leonard Cohen, a trecut în nefiinţă. L-am pierdut pe unul dintre cei mai respectaţi şi prolifici muzicieni. La Los Angeles va fi organizată în curând o ceremonie de comemorare. Familia face apel la respectarea intimităţii în timpul funeraliilor”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Leonard Cohen.

"Tatăl meu a murit liniştit în casa sa din Los Angeles...A compus până în ultimul moment cu umorul său atât de particular. ", a spus Adam Cohen într-o declaraţie.

Născut în 1934, la Montreal, Leonard Cohen și-a făcut studiile la universitățile McGill și Columbia. A debutat în 1956 cu volumul de versuri Să comparăm mitologii dar faima i-a adus-o cel de-al doilea ciclu, The Spice Box of Earth (Cutia cu mirodenii a planetei).

Cohen a călătorit prin Europa și s-a stabilit în insula grecească Hydra, unde a locuit timp de 7 ani alături de soția sa Marriane Jensen și de fiul lor, Axel. Acolo ascris mai multe volume, printre care controversatul volum de versuri Flowers For Hitler (1964) precum și două romane, The Favorite Game(Jocul favorit, Polirom, 2003) (1963), și Beautiful Losers(Frumoșii învinși, Polirom, 2004) (1966).

Discografia sa este una foarte vastă și cuprinde albume celebre precum Songs Of Love And Hate, Death Of A Ladies Man, Ten New Songs sau I'm Your Man.

Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se numără Hallelujah, Suzanne, Everybody Knows, Bird On A Wire sau Joan Of Arc.

Comentarii Facebook