Doi adolescenți au reușit să spargă un bancomat folosind manualul de utilizare al acestuia


Doi adolescenți au reușit să spargă un bancomat într-un timp foarte scurt, utilizând manualul de utilizare al aparatului, care pute fi descărcat de pe internet.

Un bancomat a fost ,,spart” de hackeri în doar câteva minute. Numai că hackerii respectivi au doar 14 ani, iar bancomatul vizat aparţinea Bank of Montreal. Principiile puse în aplicare pentru acel atac foarte rapid au fost inspirate din manulul bancomatului descărcabil gratuit de pe internet. Pentru că nu putea lipsi câteva greşeli majore din partea oficialilor bancii, nimic nu ar fi avut loc pe acel ATM dacă o parolă de autentificare în sistem nu ar fi rămas, din inconştienţă, cea implicită din manual, potrivit playtech.ro.

După ce și-au dat seama de ispravă, cei doi tineri au vrut să informeze oficialii băncii despre vulnerabilitatea bancomatului, însă, din cauza vârstei fragede, aceștia nu au fost băgați în seamă.

Pentru a dovedi reușita lor, cei doi elevi au accesat ATM-ul, l-au repornit de la distanţă şi i-au schimbat câteva elemente de configurare, printre care, valoarea comisionului de extragere şi mesajul de întâmpinare, cuvintele ,,Mergeţi mai departe, Acest ATM a fost spart.” fiindfoarte eficiente în a îndepărta clienţi.

Copii au fost crezuţi într-un final, iar fapta acestora a fost răsplătită printr-un mesaj adresat şcolii în care aceştia îşi desfăşurau activitatea.

Comentarii Facebook