Distrugător britanic, hărţuit de 17 avioane ruseşti în Marea Neagră. Ce mesaj au transmis rușii prin radio

 

O escadrilă de aeronave rusești au hărțuit un distrugător britanic în timpul unui exercițiu NATO care a avut loc în luna mai a acestui an în Marea Neagră.

 

Publicaţiile Business Insider şi Sky News anunță că aeronavele s-au apropiat la o distanţă de câteva sute de metri de navă.

 

Despre acest incident deosebit de grav s-a aflat abia acum, după ce a fost transmis un documentar, ”Warship: Life at Sea”, despre viaţa la bordul unei nave de război britanice. Avioanele s-au apropiat de HMS Duncan pe când distrugătorul se afla în Marea Neagră, în apropierea Crimeii, la aproape 50 de kilometri de coastă. ”Pentru mine a fost un incident fără precedent”, a declarat Eleanor Stack, căpitanul vasului.

 

Acest incident a fost catalogat drept cel mai grav din ultimii 25 de ani. Radarul extrem de puternic al navei de luptă ar fi putut perturba sistemele electronice de la bordul avioanelor și cauza prăbușirea, dar rușii au neglijat acest lucru.

 

Chiar înainte de a părăsi zona, unul dintre avioanele rusești a transmis un mesaj radio către HMS Duncan: ”Succes, băieţi!”.

 

Cred că tactica lor este naivă. Nu ştiu de ce este capabilă această navă”, a mai spus comodorul Mike Utley. ”Ei aveau 17 avioane. Noi aveam 48 de rachete. Cred că am fi câştigat”, a declarat, în documentar, un ofiţer de pe Duncan, conform Mediafax.

Comentarii Facebook