Disney a cumpărat ”Star Wars” și va lansa un nou film. Vezi când va fi lansarea



Studiourile Disney au achiziționat compania de producție Lucasfilm și franciza ”Star Wars”(Războiul Stelelor), una dintre cele mai profitabile francize din istorie.

Oficialii de la Disney au anunțat că vor lansa și al șaptelea film din celebra serie în 2015, iar apoi mai sunt programate încă două filme la distanță de doi trei ani.

Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat marţi că vor cumpăra compania de producţie cinematografică înfiinţată de George Lucas, creatorul francizei "Războiul stelelor", pentru suma de 4,05 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

"Această tranzacţie combină un portofoliu de conţinuturi de clasă mondială, ce include «Războiul stelelor», una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unică a grupului Disney, pe mai multe platforme", a declarat într-un comunicat de presă patronul grupului Disney, Robert Iger.
Trecerea companiei Lucasfilm în subordinea studiourilor Disney marchează retragerea din conducere a lui George Lucas, în vârstă de 68 de ani.

"A venit vremea pentru mine să predau «Războiul stelelor» unei noi generaţii de regizori. Întotdeauna am crezut că «Războiul stelelor» va trăi mai mult decât mine şi cred că a fost important pentru mine să fac această tranziţie în timpul vieţii mele", a declarat George Lucas.

Odată cu această preluare, Disney a mai achiziționat și franciza "Indiana Jones" şi unul dintre liderii mondiali în efecte speciale şi în postproducţie.


Seria ”Star Wars” a generat profituri totale de peste 4,4 miliarde de dolari, devenind astfel cea mai de succes franciză din istoria cinematografiei.

Comentarii Facebook