Alimentele care te ajută să previi și să combați răceala. Vezi aici care sunt acestea


Vremea schimbătoare este favorabilă pentru răceli, iar o alimentație corectă îți poate proteja organismul și îți întărește sistemul imunitar.

Conform specialistului în alimentație, Gheorghe Mencinicopschi, să profităm cât mai putem de ultimul trend de legume şi fructe de sezon, cele colorate, pe care încă le mai găsim în pieţe.

Acestea au conţinut ridicat de antioxidanţi. De pildă: ardeiul roşu şi galben, roşiile, vinetele, morcovii, varza albă şi roşie, conopida şi brocolii. Avem nevoie însă şi de substanţe fitoncide, de care putem face rost în orice sezon: din ceapă şi din ustoroi, de exemplu. Aceste substanţe fitoncide sunt benefice întrucât omoară microbii, informează b365.ro.


În cazul în care răceala și-a făcut apariția există anumite alimente care ajută la combaterea acesteia.

Dacă deja ne-a prins răceala, cel mai bun remediu rămâne supa de găină. Însă, conform specialistului, cel mai bine ar fi să luăm o găină de ţară, de la producător, din care să facem o supă fierbinte. "Dar să fie concentrată supa, nu apă chioară", subliniază Mencinicopschi.

De asemenea, să nu ne ferim de ceaiuri: nici de cel verde şi, în niciun caz, de cel de echinacee. Echinaceea e o plantă puternic imunostimulatoare, pe care o putem folosi şi pentru frecţie ori împachetări.



Citește mai multe pe b365.ro

Comentarii Facebook