Facebook-ul te îngrașă și te sărăcește. Vezi aici motivele


Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universtatea din Pittsburgh şi Columbia Business School, relațiile apropiate cu prietenii din lista de Facebook ajută foarte mult la dezvoltarea respectului de sine, dar pe de altă parte poate avea o serie de efecte secundare neașteptate.

Aparent, pasiunea de a urmări activitatea prietenilor în reţelele de socializare are efecte asupra subconştientului nostru, determinându-ne să imităm experienţele acestora. Spre exemplu să vizităm restaurantele frecventate de aceştia şi să încercăm cât mai multe din bunătăţile culinare cu care suntem tentaţi prin poze, reţete şi povestiri despre experienţa avută.

Dacă tentaţiile culinare ne vor face în timp să creştem în greutate, obiceiul oamenilor de a se lăuda pe Facebook cu ultimele cumpărături poate duce la golirea rapidă a card-ului de credit. Se pare că relatarea experienţei personale cu un produs, venită din partea unei persoane pe care o cunoaştem, are o putere de convingere mult superioară oricărei reclame văzute la TV, astfel că şi impulsul de a cumpăra lucruri de care poate nu avem neapărată nevoie este mult mai greu de ţinut sub control. La asta se adaugă şi o componentă emoţională, în care cumpărarea de diverse lucruri ne induce un sentiment de satisfacţie, care în timp poate da dependenţă.

Citește mai multe pe go4it.ro

Comentarii Facebook