Dinu Patriciu, Ioan Niculae si Ion Tiriac, inclusi in topul miliardarilor planetei de revista Forbes


Dinu Patricu, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari, este cel mai bogat roman si a fost inclus in topul miliardarilor planetei, de revista Forbes.

Patriciu a fost plasat pe pozitia 437, urmat de Ioan Niculae, patronul InterAgro, pe pozitia 880, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, si de Ion Tiriac, pe pozitia 937, cu o avere de un miliard de dolari.

Cel mai bogat om de pe planeta este, in 2010, potrivit publicatiei Forbes, mexicanul Carlos Slim, care a reusit sa il depaseasca pe Bill Gates si Warren Buffet.

La nivel mondial sunt 1.011 miliardari, in 55 de tari. Clubul miliardarilor si-a revenit dupa ce anul trecut a pierdut 793 de membri, pe fondul crizei financiare, dar nu a ajuns la nivelul anului 2008, cand erau 1.125 de miliardari.

Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat din lume la ora actuala, are o avere de 53,5 milioane de dolari. El l-a intrecut pe Bill Gates cu 500 de milioane de dolari, si i-a "furat" primul loc.

In Europa sunt 248 de miliardari, avand o avere insumata de 27,5 miliarde. In top conduce francezul Bernard Arnault, de 61 de ani, proprietarul grupului de lux LVMH, iar pe locul doi este proprietarul lantului de magazine de imbracaminte Zara, spanionul Amancio Ortega, cu o avere de 25 de miliarde de dolari.

Comentarii Facebook