Profesorii incep saptamana viitoare protestele de strada

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, la care sunt afiliati cei mai multi profesori clujeni, va incepe protestele in 15 martie. Concomitent, sindicalistii vor strange semnaturi pentru greva generala.

 

Liderii FSLI au stabilit astazi la Bucuresti calendarul actiunilor de protest din aceasta primavara. Potrivit acestuia, din 15 martie pana in 2 aprilie vor avea loc mitinguri, pichetari si greve de avertisment la nivel teritorial, urmate de pichetari ale Ministerului Educatiei si Guvernului intre 12 si 30 aprilie, greva de avertisment intre 15 si 31 mai si apoi intrarea in greva generala.

 

Totodata, intre 11 martie si 30 aprilie va fi facut un referendum la nivel national in cadrul caruia membrii de sindicat sa se pronunte pentru sau importiva declansarii grevei generale in luna iunie.

 

Profesorii din toate confederatiile sindicale din domeniu s-au intalnit astazi cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, dar rezultatele nu i-au multumit pe sindicalisti. Cadrele didactice sunt nemultumite de reducerea, incepand din luna septembrie, a 17.000 de posturi din invatamant si de scaderea salariilor ca urmare a aplicarii Legii unice de salarizare.

 

"Sumele destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar nu sunt suficiente pentru intreg anul 2010", se arata in comunicatul adoptat astazi de FSLI.

Comentarii Facebook