Dieta de opt ore. Cum să slăbești și să mănânci ce vrei

 

O nouă dietă revoluționară a fost prezentată de doi scriitori americani, în noua lor carte.

 

Cei doi susțin că putem slăbi circa 4 -5 kilograme pe săptămână, dacă ne alegem un interval orar în care să mâncăm: de la 9.00 dimineaţa la 17.00 sau de la 11.00 dimineaţa la 19.00, scrie Daily Mail.

 

Cartea lui David Zinczenko şi Peter Moore este intitulată ”Dieta de 8 ore: Uite cum dispar kilogramele fără să te uiţi la ce mănânci”.

 

Corpurile noastre nu pot procesa mâncarea pe care o consumăm (în afara orelor recomandate), iar acele calorii ajung acolo unde n-ar trebui - în jurul burţii şi al fundului. Apariţia luminii artificiale a dus şi la extinderea artificială a perioadei în care mâncăm. Ritmurile noastre circadiene sunt dotate cu un semn "stop" natural şi ne lovim de acest semn aproape în fiecare zi. Intervalul nostru extins distruge starea bună a sistemului digestiv şi intervine în hormonii şi enzimele care îl conduc”, precizează autorii cărții.

 

În carte apare și ipoteza unui doctor de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din California, care susține că diabetul este cauzat de faptul că stăm noaptea până târziu şi că mâncăm la ore târzii.

 

Doctorul Satchidananda Panda a testat totul pe șoareci. Timp de 100 de zile a hrănit în permanență un grup de șoareci, iar alți șoareci au fost hrăniți într-un interval strict de 8 ore. La finalul experimentului, doctorul Panda a constatat că șoarecii care au mâncat toată ziua s-au îngrășat.

 

Simpla limitare la opt ore a consumului alimentar îţi oferă toate beneficiile - fără să fie nevoie să îţi faci griji privind mâncarea. În cei mai simpli termeni, Dieta de opt Ore este o modalitate de a extinde perioada dintre ultima gustare (n.r. din ziua precedentă) şi micul dejun, oferindu-i corpului posibilitatea de a arde depozitările de grăsime pentru energie de care are nevoie. Şi le arde într-adevăr”, se mai explică în carte.

Comentarii Facebook