DIETA ASIATICĂ: 8 principii pentru a slăbi sănătos

Acest tip de dietă este unul foarte sănătos și reprezintă regimul alimentar ideal, din punct de vedere nutrițional, iar acest lucru este întărit de condiția fizică excelentă a persoanelor din Asia.

Iată principiile pe care ar trebui să te bazezi pentru a slăbi sănătos:


1. Alimentele vegetale

Preparatele asiatice au la baza alimente vegetale, precum legume, seminte, orez si alte grane, fructe, nuci, produse din soia, uleiuri sanatoase, condimente si ierburi aromatice. Toate acestea furnizeaza micronutrienti care asigura vigoarea organismului pe termen lung, inlaturand predispozitia spre ingrasare, fara sacrificarea aportului nutritional.

2. Raportul zilnic de nutrienti

Dieta asiatica presupune un raport zilnic optim de nutrienti, potrivit terapiei nutritionale traditionale chinezesti. Astfel, proportiile ideale arata cam asa:

legume - 25%
cereale - 20%
radacinoase - 15%
nuci si seminte - 10%
proteine animale - 10%
fructe - 5%
lactate - 5%
uleiuri - 5%
bauturi - 3%
zahar - 2%


3. Grasimi sanatoase

Dieta asiatica contine numai grasimi sanatoase, extrase din uleiul de cocos, palmier sau clei de copac. Ele s-au dovedit a fi prolifice digestiei, pierderii in greutate, sistemului imunitar si abilitatii celulelor de a se regenera.

4. Pestele, aliment de baza

Preparatele tipice dietei asiatice contin multa carne de peste, ceea ce inseamna un aport bogat de grasimi esentiale omega 3, functionalitate optima a sistemului cardiovascular, capacitati mentale superioare, risc minor de depresie si prevenirea bolilor cronice.

5. Abundenta supelor

Supele se regasesc intotdeauna in mesele principale ale dietei asiatice si sunt foarte sanatoase, deoarece induc rapid senzatia de satietate, alimenteaza organismul cu lichide si furnizeaza vitamine si antioxidanti.

Citește mai departe pe Ele.ro

Comentarii Facebook