Dezvăluiri despre industria textilă din România: O treime din hainele din magazine sunt contrafăcute



Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat că aproximativ 30-40% din hainele comercializate în magazinele românești sunt contrafăcute. Acestea pot fi găsite de la buticuri până la unele dintre cele mai luxoase magazine.

"Contrafacerea merge spre 30-40% din hainele de pe piaţă. Eu am fost şi în mall şi am văzut că scria pe o etichetă comercială foarte frumoasă «100% lână» şi cînd, fiind specialist, m-am dus la eticheta de producător din interior, era acrilic 100%. Producătorul nu are nicio vină în cazul ăsta. Din contră, s-ar putea ca în magazine foarte luxoase să găseşti contrafaceri, pentru că-ţi fură ochii imaginea magazinului. Pot fi lucruri de firmă contrafăcute", a spus Grapini, care a înfiinţat şi condus mai multe afaceri în domeniul textil, informează Mediafax.

Ministrul îi sfătuiește pe cumpărători ca atunci când achiziționează articole vestimentare să verifice și etichetele din interiorul hainelor, unde producătorul este obligat să scrie componența fibroasă.

"Găseşti în interiorul produsului o etichetă mică textilă, imprimată sau ţesută, pe care trebuie să scrie obligatoriu componenţa fibroasă, mărimea şi celelalte. Dacă producătorul face contrafacere şi pune el etichetă de 100%, consumatorul, când constată că nu e aşa, se poate duce la Protecţia Consumatorului să reclame producătorul. Dacă însă producătorul a pus corect eticheta, comerciantul este cel care trebuie amendat", a mai spus ministrul.

Comentarii Facebook