Deputaţii spun ”NU” căsătoriilor gay și au votat pentru familia tradițională

 

Deputaţii au votat într-un număr majoritar redefinirea familiei tradiţionale drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

 

147 de deputaţi ai majorităţii parlamentare au votat pentru proiectul de Revizuire a Constituţiei. Un singur social democrat s-a opus, însă, variantei propusă de Coaliţia pentru Familie. Din parte ALDE au fost doi deputaţi care nu au fost de acord ca familia să fie definită drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

 

Dintre liberali, 42 de liberali au fost pentru revizuirea Constituţiei, în timp ce 2 au votat împotrivă şi 5 s-au abţinut.

 

Raluca Turcan: ”Vom încerca să facem amendamente pe textul iniţiativei cetăţeneşti astfel încât să definim foarte clar cât de mult poate fi sprijinită familia. Riscăm texte legislative care sunt interpretabile”.

 

Dintre deputaţii Uniunii Salvaţi România, cei mai mulţi s-au poziţionat împotriva proiectului care redefineşte căsătoria.

 

Nicuşor Dan: ”Este un partid în care oamenii au opinii diverse. Am spus de la început că pe subiecte sensibile noi o să avem un vot de conştiinţă, cum am avut”.

 

Proiectul de revizuire a Constituţiei este susţinut şi de Biseria Ortodoxă Română: ”Sprijinim total demersul Coaliției pentru Familie şi organizarea referendumului, întrucât valorile familiei creștine stau în centrul mesajului Bisericii referitor la căsătorie”.

 

Proiectul va merge la Senat.

Comentarii Facebook