Luni 17 Februarie

Denise Rifai a dezvăluit ce are în CAP când face emisiunea ”ORA primarului”. Dialogurile sunt virale

 

Denise Rifai a dezvăluit ce urmărește prin întrebările care îi pun în dificultate pe politicienii invitați și au devenit virale pe internet.

 

”Nu fac această emisiune pentru audiență. Este dorința mea de a testa competențele administrative ale celor care și-au propus să ne fie primari. Am un set de întrebări din zona de administrație publică. Ca primar, trebuie să știi ce trebuie să faci. Sau cum, ajungi primar și apoi afli ce trebuie să faci? Trebuie să înțelegi ce înseamnă bugetul pe care îl vei avea în subordine, trebuie să vezi dacă proiectele tale din programul electoral sunt fezabile. Fiecare primărie, pe lângă buget, are niște datorii, iar ei trebuie să știe aceste cifre pentru a putea vedea concret câți bani le mai rămân pentru investițiile promise în programul lor. Sunt lucruri simple. Eu doar am vrut să vedem clar cât de pregătiți sunt candidații pentru primărie. Eu nu joc politic, ci tehnic. Emisiunea mea are, în general, format economic, dar am dorit să dedic o oră din News Room pentru 'ORA primarului”, a declarat Denise Rifai, pentru DC News.

 

”Eu voi continua în această linie cu emisiunea. Voi încerca să obțin răspunsurile de care noi avem nevoie. Trebuie să identificăm exact profilul candidaților care s-au înscris în cursa pentru primării. Trăim momente în care candidații ajung să își facă o campanie electorală pe incompetența lor evidentă”, a mai spus jurnalista.

 

”Este important să aflăm dacă cei care s-au înscris în cursa pentru primării ştiu ce înseamnă o autorizaţie, un aviz, un acord, dacă ştiu ce instrumente legislative au la îndemână pentru a-şi putea implementa proiectele de guvernare administrativă. Pentru că dacă ei nu înţeleg modul în care se construieşte un buget, dacă nu cunosc modalităţile prin care pot atrage finanţări europene, dacă nu cunosc documentaţia necesară înainte de a semna pentru o autorizaţie de construcţie, atunci cum putem spera că se va schimba ceva în următorii patru ani şi că nu vor semna şi ei în continuare "ca primarul"... Din păcate, România şi românii nu mai au timp să mai aştepte. Infrastructura e la pământ. Oraşul este foarte murdar. Se circulă îngrozitor. Vine iarna şi nu ştim cum ne vom încălzi. Sunt foarte multe clădiri cu risc seismic... Totul în timp ce există foarte multe finanţări europene care pot fi atrase, dar pe care dacă nu le accesăm în următorii doi ani le vom pierde şi vorbim de sute de milioane de euro, totul în timp ce bugetul primăriei mari şi bugetele primăriilor mici sunt destul de mari. Deci ar fi de unde. Am avea şi cu ce. E nevoie doar de expertiză şi de oameni care să iubească oraşul ăsta şi să-şi dorească să facă treaba”, a mai zis Denise Rifai, pentru DC News.

Comentarii Facebook