De ce trebuie să joace toată lumea jocuri video? Vezi ce spun cercetătorii


O serie de studii recente arată că jocurile video sunt create la anumite standarfe care ajută la îmbunătățirea semnificativă a capacității cerebrale.

Mai multe studii au indicat că anumite jocuri create special pot veni în ajutorul celor care suferă de ADHD, demenţă în stadiu incipient, leziuni cerebrale, dependenţe, care au avut atac cerebral sau care se confruntă cu probleme cerebrale provocate de tratamentul cu chimioterapie, scrie Descoperă.ro.

Un studiu publicat recent în revista Nature confirmă faptul că anumite jocuri video îi ajută şi pe oamenii sănătoşi să se menţină într-o formă foarte bună.

După o perioadă de 12 ore în care au jucat un joc ce simula șofatul, modificat în așa fel încât să îmbunătățească atenţia şi concentrarea, participanţii la studiu cu vârste cuprinse între 60 şi 79 de ani, clinic sănătoşi, au obţinut rezultate la fel de bune ca restul jucătorilor, mai tineri cu 50 de ani care aveau o experiență mai mare în acest domeniu. Mai mult, cercetătorii susțin că aceste îmbunătățiri au rămas evidente chiar şi după 6 luni, extinzându-se dincolo de abilităţile participanţilor de a se juca.

Jocuri asemănătoare pot ajut apersoanele în vârstă să își îmbunătățească abilitățile de a șofa. Specialiștii au mai precizat și că acest tip de jocuri pot fi benefiice și pentru persoanele de vârstă mijlocie, ajutându-i să nu-și piardă capacitatea de a executa mai multe sarcini în același timp.

 

Citeste mai multe pe Descopera.ro

Comentarii Facebook