De ce femeile se satură primele de sex - STUDIU

 

Femeile își pierd primele interesul față de sex cu partenerul de viață, arată un studiu recent care a găsit și explicația.

 

Studiile arată că dorinţa sexuală a femeilor evoluează invers proporţional cu relaţia. ”În general, bărbaţii tind să renunţe, în timp, la tandreţe, la partea de preludiu, iar asta le îndepărtează pe femei. Femeia ajunge să vadă actul ca pe ceva pur fizic şi chiar neplăcut”, explică psihologul Keren Rosner.

 

Oboseala este un factor perturbator important care poate duce la eliminarea contactului fizic, pentru că necesită efort fizic, timp şi o anumită stare de spirit. Nu poți intra în jocul erotic fără o anumită stare, care să ducă nu numai la consumarea actului în sine, ci şi la plăcere”, mai spune specialistul în psihologie Keren Rosner.

 

E posibil ca actul sexual să nu mai fie de calitatea celui iniţial. Însă, dacă cei doi nu se străduiesc să facă nimic pentru a-l îmbunătăţi, apare monotonia şi chiar plictiseala. Îmbunătăţirea relaţiei trebuie să fie un scop, pe tot parcursul ei”, mai spune psihologul.

 

Odată cu înaintare în vârstă procupările sunt şi mai numeroase, ceea ce face ca după 40-50 de ani tot mai multe cupluri să reducă semnificativ numărul actelor sexuale sau chiar să îl elimine complet din viaţa de cuplu. Asta nu este deloc benefic. Viaţa sexulă poate fi prelungită foarte mult timp”, a mai completat Keren Rosner.

Comentarii Facebook