Miercuri 24 Aprilie

De ce este esenţial sa alergi! 8 MOTIVE prezentate de specialiști

 

Jogging -ul este esențial pentru sănătate și poate fi o metodă utilă prin care să vă mențineți tineri cât mai mult timp

 

1. Pentru ca iti doresti o silueta de invidiat

 

Nu este un secret ca, atunci cand alergi, corpul tau arde un numar mare de calorii si iti revitalizeaza muschii, facandu-i mai supli. Desi la inceput vei obosi foarte repede si ti se va parea ca alergatul nu te ajuta sa pierzi rapid din kilogramele in plus, nu renunta, deoarece adevaratele efecte benefice ale acestui sport apar dupa o perioada mai lunga de timp in care ai alergat constant. In plus, alergatul iti diminueaza pofta de mancare si iti creeaza senzatia de sete, astfel incat vei simti nevoia sa mananci alimente usoare, sa consumi fructe si legume si sa bei multa apa. Studiile stiintifice arata ca persoanele care alearga regulat sunt mult mai energice, exuberante si pline de viata decat cele sedentare.

 

2. Pentru ca vrei sa fii sanatoasa

 

Cu adevarat uimitor este faptul ca alergatul iti mentine organele vitale intr-o conditie optima si contribuie la intinerirea organismului tau. Astfel, daca alergi regulat, tensiunea arteriala va ajunge la o valoare normala, tesuturile vor fi oxigenate corespunzator, gradul de imunitate la boli va creste, iar daca ai si o alimentatie sanatoasa, vei scapa de tesutul adipos in exces si ti se va reduce nivelul colesterolului din sange. In plus, atunci cand tragi aer in piept in timp ce alergi, plamanii tai sunt fortati sa lucreze la o capacitate mai mare, de aceea, daca fumezi constant, acest sport te poate ajuta sa iti refaci potentialul plamanilor.

 

3. Pentru ca vrei sa ramai tanara

 

Desi povestea spune ca tinerete fara batranete nu este cu putinta, alergatul iti demonstreaza ca poti sa ramai tanara daca iti doresti cu adevarat si lupti pentru asta. In urma unor studii, s-a constatat ca muschii si oasele celor care alearga sunt mai puternici si mai sanatosi, datorita faptului ca sunt solicitati mai mult si, astfel, obligati sa ramana in forma si sa isi mentina functiile.

 

Detalii pe divahair.ro

Comentarii Facebook