De ce consumăm mai multe grăsimi când suntem supărați? Vezi ce spun experții


Potrivit unui nou studiu, oamenii percep gustul alimentelor diferit, în funcție de starea emoțională. Se pare că trăirile emoționale intense ne fac să nu realizăm cât de multe grăsimi consumăm.

Portivit cercetătorilor de la Universitaea din Wurzburg, Germania, oamenii care sunt fie foarte fericiţi, fie foarte supăraţi reuşesc să detecteze mult mai bine gusturile amar, dulce şi acru, comparativ cu restul indivizilor. De fapt, în timpul studiului s-a observat că după ce au urmărit clipuri video emoţionale, capacitatea participanţilor de a detecta aceste gusturi era cu 15 procente mai mare.

În timpul cercetării, specialiştii le-au cerut voluntarilor să guste o gamă de băuturi cremoase de conţineau diferite nivelui de grăsime. Înainte de a lua parte la această testare, subiecţilor li s-au arătat trei clipuri video diferite: unul în care era expusă o scenă fericită, unul cu o scenă tristă şi unul cu imagini plictisitoare.

Aşa cum era de aşteptat, scena plictisitoare nu a avut niciun efect asupra modului în care participanţii percepeau gusturile. Cu toate acestea, după urmărirea secvenţelor emoţionale, subiecţii erau mai puţin capabili să observe dacă băuturile aveau un nivel ridicat de grăsimi sau nu.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook