Dan Voiculescu condamnat la 5 ani de închisoare cu executare


Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu executare, în dosarul ICA pentru corupție, spălare de bani şi trafic de influenţă. Și directorul general al institutului, doctorul Gheorghe Mencinicopschi, a primit 6 ani de închisoare cu executare în cadrul acelaşi dosar. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile. Gheorghe Mencinicopschi a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare. Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean, potrivit realitatea.net.

Prejudiciul cauzat de aceștia se ridică la suma de peste 60 milioane de euro, iar alte 12 persoane sunt cercetate pentru corupție.

Avocatul lui Voiculescu, Gheorghe Mateuț, a declarat că sentința nu este definitivă şi că vor fi urmate toate căile de atac.

Procurorul a cerut instanţei condamnarea lui Voiculescu pentru spălare de bani, confiscarea sumelor de bani obținuți ilegal de acesta şi restrângerea unor drepturi civile.

Comentarii Facebook