Cum te poate ucide stresul la locul de muncă


Se stie deja ca stresul dauneaza bunei functionari a organismului, dar ca cel generat de locul de munca ar putea ucide este o descoperire noua!

Potrivit unui studiu recent, stresul de la munca dezechilibreaza procesarea normala a grasimilor din organism, fapt ce poate avea consecinte grave.

Un job stresant altereaza modul in care organismul gestioneaza grasimile, fapt ce duce la cresterea colesterolului si la aparitia bolilor de inima mortale.

Oamenii de stiinta avertizeaza, de ani buni, ca stresul emotional este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, aparute si pe fondul unor obiceiuri proaste precum fumatul, alimentatia nepotrivita si un stil de viata prea sedentar.

Dar un studiu efectuat recent arata ca stresul poate declansa dislipidemia, o afectiune care altereaza nivelurile de grasime si lipoproteine din sange. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Spitalul Victoria din Malaga si cei de la Universitatea Santiago de Compostela, ambele din Spania. Ei au analizat relatia dintre jobul stresant si mai multi parametri care indica modul in care grasimile sunt procesate metabolic in organism.

Descoperirile lor au fost publicate in revista de specialitate “Scandinavian Journal of Public Health”, la studiu participand ca voluntari peste 90.000 de angajati.

Angajatii care au declarat ca intampina dificultati la locul de munca pe parcursul a 12 luni au prezentat un risc mai mare de dislipidemie”, a spus Carlos Catalina, psiholog si expert in gestionarea stresului asociat cu munca.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook