Ce spune presa internaţională despre evoluţia României de la Eurovision

 

Presa internaţională a comentat în mod divers prestaţia lui Cezar Ouatu în finala Eurovision.

 

"Una dintre cele mai excentrice prestaţii a fost aceea a lui Cezar din România, care a mixat vocea sa de artist de operă cu ritmurile disco. El a obţinut un onorabil loc 13", scrie bbc.co.uk. Cezar a fost remarcat de BBC pentru că a întrecut-o în clasament pe Bonnie Tyler, care a reprezentat Marea Britanie şi s-a plasat pe locul al 19-lea din 26 de ţări concurente.

 

Cezar a fost ironizat într-un articol postat pe www.mirror.co.uk: "Cezar ar fi putut câştiga premiul pentru cea mai bizară apariţie, cu scenografia sa de tip pop-opera având ca temă vampirii".

 

The Guardian scrie că Cezar a fost "îmbrăcat precum un Elvis vampiric". "Cezar a interpretat un falsetto alarmant, înconjurat de dansatori - bărbaţi şi femei - îmbrăcaţi în lycra", au mai scris ziariştii britanici.

 

Publicaţia Daily Mail a titrat că spectacolul lui Cezar a fost unul "flamboiant". "Purtând un costum negru, bizar, a cântat cu un incredibil de înalt falsetto, în vreme ce dansatorii s-au mişcat în jurul său aproape dezbrăcaţi".

 

Site-ul The Huffington Post a remarcat faptul că Cezar din România este un "cântăreţ de operă" şi că "a oferit una dintre cele mai remarcabile interpretări". "S-a asemănat cu Dracula renăscut în chip de vocalist cu tonalitate înaltă, încercând un număr transgresiv de pop-opera cu ritmuri tehno şi efecte pirotehnice care l-au plasat pe locul al 13-lea. Trei dansatori musculoşi, ale căror trupuri erau pictate în roşu, au ieşit de sub o uriaşă pelerină roşie".

 

Cezar Ouatu s-a clasat pe locul al 13-lea în finala Eurovision.

 

Atac dur al lui Dan Negru după finala Eurovision: "Sa va bagati concursul in fund"

Comentarii Facebook