Miercuri 24 Aprilie

Cum scapi de RĂCEALĂ în 24 de ore

 

Un tratament minune, găsit de un profesor de la Universitatei Cardiff, promite că te scapă de răceală în 24 de ore, fără să te îndopi cu medicamente.

 

Profesorul Ron Eccles, de la Universitatei Cardiff, a studiat intens problema și a identificat câțiva pași ce trebuie urmați în momentul în care apar primele simptome de răceală, scrie Daily Mail.

 

Ora 07.00 -DUŞ FIERBINTE

 

Dacă te trezești dimineață răcit și te simți rău, cel mai bine este să faci un duș fierbinte. Apa caldă va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile.

 

Ora 08.00 - MIC DEJUN ÎMBELȘUGAT

 

Alimentația este foarte importantă: un suc de portocale plin de vitamina C și o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi, sunt numai bune.

 

Ora 10.00 - BAIE DE ABURI PENTRU FAŢĂ

 

Pentru a scăpa de nasul înfundat este recomandată baia de aburi. Sunt debocate și sinusurile, care ți-ar putea da și dureri de cap. Acum pot fi administrate și medicamente: paracetamol, aspirină sau sirop de tuse.

 

Ora 12.00 - FĂ O PLIMBARE

 

O plimbare scurtă înainte de masa de prânz te poate întări psihic și din punct de vedere imunitar.

 

Ora 13.00 - PRÂNZUL

 

Masa de prânz trebuie să fie sănătoasă: carnea slabă de pui şi o salată fiind o soluţie optimă. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru ca organismul să poată răspunde la virus. Dacă nu consumați carne vă îmbolnăviți mai des și răcelile vor fi de durată mai lungă.

 

Ora 15.00 - ODIHNĂ

 

Un ceai de plante te ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora. Un pahar de suc proaspăt de portocale nu va avea efect imediat, dar va creşte nivelul de vitamina C.

 

Ora 18.00 - O GUSTARE PICANTĂ

 

Mancarea picantă cu ingrediente precum ginger, usturoi sau ardei iute au proprietăți antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile.

 

Ora 20.00 - BAIE FIERBINTE

 

O baie fierbinte la finalul zilei este indicată. Liniștește mușchii, iar aburii vor ajuta la desfundarea sinusurilor.

 

Ora 22.00 - ODIHNĂ

 

Somnul ajută la vindecarea organismului. Dacă sportivilor le este recomandat să doarmă pentru a-și reface mușchii după un antrenament dur, același lucru trebuie făcut și în cazul virozelor. Somnul te va ajuta să îți recâștigi forța și puterile. Nu trebuie să consumi cafeaua sau alcoolul.

Comentarii Facebook