Miercuri 24 Aprilie

Cum să ții o cura de slăbire. 7 sfaturi care te ajută să slăbești


După sărbători, multe persoane au acumulat câteva kilograme în plus și vor să scape de ele. Partea dificilă este că nu toată lumea se poate supune atât de ușor regulilor stricte ale unei diete.

Iată câteva sfaturi ale experților în nutriție care te ajută să ții o cură de slăbire:

Post-it-urile te ajuta sa tii o cura de slabire

Cumpara-ti un set de post-it-uri si completeaza-le cu mesaje motivatoare. Apoi lipeste-le peste tot prin casa: pe usa de la frigider, de la debara, de la sifonier, pe oglinda din baie, pe usa de la intrare, pe portofel, pe birou, pe computerul de la serviciu. In orice coltisor din casa ta si de la birou trebuie sa gasesti un nou motiv sa continui.


In cura de slabire sunt indicate bolurile cu masuratoare

Ca sa fii sigur ca nu maresti “din greseala” portia, mananca din boluri cu gradatie. In acest fel vei avea un control sporit asupra cantitatii de mancare de la fiecare masa.


Daca vrei sa duci pana la capat cura de slabire, mananca din farfurii mici

Gandeste-te la copii, in mana lor mica orice lucru pare mare. Pacaleste-ti si tu creierul si schimba farfuriile de 25-30 cm diametrul, cu unele mici de 18-20. Astfel vei avea senzatia ca ai mancat mult, iar senzatia de satietate se va instala mai repede. Iar tu vei consuma cu 22% mai putina mancare decat de obicei.


Telecomanda, de mare ajutor daca vrei sa tii cura de slabire

Sunt doua cai in care telecomanda te ajuta sa tii o cura de slabire. Prima ar fi ca iti inchide televizorul, iar timpul petrecut “vegetand” pe canapea il poti folosi facand exercitii fizice. Al doilea este ca atunci cand, totusi, te uiti la televizor, sa dai pe un alt canal cand sunt reclame la mancare. Instinctiv corpul tau iti va transmite mesajul de “foame” cand ochii au vazut imagini cu mancaruri apetisante (de obicei mancaruri fast-food).



Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook