Scandal la ceremonia de incinerare a lui Sergiu Nicolaescu: Zeci de fani au scandat ”rușine” la adresa Danei Nicolaescu


Trupul neînsuflețit al marelui regizor Sergiu Nicolaescu a fost incinerat astăzi, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzești din București, unde sute de fani s-au adunat pentru a-și prezenta ultimul omagiu față de regizor.

La crematoriu s-au strâns câteva sute de persoane care au dorit să îl conducă pe ultimul drum pe cunoscutul regizor, însă incinerarea a avut loc în cadru restrâns. La crematoriu s-au aflat familia şi prietenii lui Sergiu Nicolaescu, între care regizorul Ioan Cărmăzan, dar şi fostul preşedinte Ion Iliescu, care au luat parte la ceremonia de incinerare, informează Mediafax.

"A fost ultimul act al ceremoniilor prin care ne-am luat rămas bun de la Sergiu Nicolaescu. Eu cred că cea mai bună apreciere, cea mai bună cinstire, au arătat-o oamenii. Au fost o mulţime de oameni şi ieri şi astăzi de dimineaţă, care au vrut să-şi ia rămas bun de la Sergiu Nicolaescu. Pentru un om public şi pentru un om de artă cum a fost el, un mare creator, nu există bucurie mai mare decât aceasta. Să ştie că a slujit o cauză apreciată de cei mulţi. Pentru că el a făcut filme adresate oamenilor, adresate maselor, adresate poporului român. Şi cea mai bună cinstire a fost acest mod în care oamenii au ţinut să-şi ia rămas bun de la el", a spus Ion Iliescu, la ieşirea din crematoriu.

Decizia Danei Nicolaescu de a incinera trupul soțului său a stârnit un val de controverse și de nemulțumiri în rândul fanilor regretatului regizor, o parte din persoanele strânse în fața crematoriului scandând cu vehemență cuvântul ”rușine” la apariția văduvei.

Întrebat ce părere are despre decizia de incinerare, Ion Iliescu a raspuns că "este treaba fiecăruia şi a fiecărei familii să decidă. De unde până unde această mentalitate, că trebuie neapărat.... chiar şi citatul din Sfânta Scriptură care spune 'se întoarce în pământ'. Ce înseamnă în pământ? Când moare pe mare un marinar îl aruncă în apă, tot în pământ se duce. Şi dacă este ars şi cenuşa este împrăştiată eu zic că tot în pământ se întoarce".

Regizorul Sergiu Nicolaescu a decedat vineri dimineață la spitalul Elias din capitală, din cauza unor complicații cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentele intensive aplicate.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook