Cum să scapi de acnee și alte afecțiuni prin intermediul alimentației


Ai probleme cu somnul, stari de balonare sau schimbari bruste ale starii de spirit? Inainte de a te duce la farmacie, da o raita prin bucatarie, caci alimentatia corecta este “medicamentul” principal care combate problemele de sanatate.

Doctorul Mark Hyman, autor al cartii “The Blood Sugar Solution”, atrage atentia ca “alimentele proaspete sunt cele mai puternice medicamente de pe planeta”. Acestea regleaza fiecare functie a organismului, motiv pentru care putem combate diverse probleme de sanatate prin alimentatia zilnica.

Problema: balonarea

Solutia: mananca fructe si legume zemoase

Daca te simti balonata, consuma fructe si legume cu continut mare de apa. Telina, castravetii si pepenele rosu sunt alimente foarte zemoase care iti pot usura tranzitul intestinal si te pot ajuta sa scapi de balonare, fara a mai fi nevoie de dai o fuga la farmacie pentru a-ti lua carbune activ. O cauza frecventa a balonarii este consumul excesiv de sare/sodiu. Medicul Elizabeth Somer sustine ca, desi avem nevoie de sodiu pentru a supravietui, aportul zilnic este, deseori, prea mare. Organismul neputand elimina sarea, retine apa pentru a combate continutul excesiv de sare. O alimentatie cu mai putin sare poate fi totodata o solutie pentru a scapa de retentia de apa si de balonare.

Problema: Schimbari bruste ale starii de spirit

Solutia: nu sari peste micul dejun

Persoanele care mananca in termen de doua ore dupa trezire au starea de spirit relativ constanta in timpul zilei si se descurca mai bine la locul de munca”, spune doctorul Somer. Un studiu efectuat recent de oamenii de stiinta britanici a aratat ca persoanele care sar peste micul dejun au performante mai slabe in ceea ce priveste capacitatea de memorare si la mijlocul zilei se simt deja sfarsiti de oboseala, motiv pentru care devin brusc irascibili si anxiosi. Pentru a prevenit oboseala si schimbarile bruste ale starii de spirit incepe dimineata cu un mic dejun sanatos, compus din cereale integrale, lapte, oua, fructe (nu neaparat toate deodata).

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook