Cum poți slăbi cu doar 10 minute pe zi


Nu ai timp de exerciții fizice sau nu poți ține o dietă strictă? DIn fericire există și moduri mai ușoare de a scăpa de kilogramele în plus și nici nu necesită mai mult de 10 minute pe zi.

Iată câteva sfaturi ce te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus mult mai ușor:

1. Ia o pauza de 10 minute

In mod normal, slabitul este corelat cu mai mult organizare, mai mult gatit (caci mancarea sanatoase nu se gaseste la automatul cu sandvichuri) si, mai ales, mai mult effort fizic. Dar Jessica Smith spune ca, in numeroase cazuri, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iei o pauza de 10 minute zi in care sa nu faci absolut nimic si sa te concetrezi asupra respiratiei. Este, de fapt, un mic exercitiu de yoga prin care iti reglezi respiratia si iti limpezesti gandurile. Este important sa faci si chiar da rezultate pentru ca o parte din surplusul de kilogram a fost acumulat pe fond de stres. Asadar, relaxeaza-te 10 minute pe zi.

2. Scoate 100 de calorii din fiecare masa

Este dificil ca de la un regim alimentar in care primeai 2000 de calorii pe zi sa trec brusc la 1200, cum se intampla in dietele drastice. Cel mai bine este sa elimini 100 de calorii din fiecare masa a zilei. Ce poti face? Renunta la paharul de suc de dupa si opteaza pentru apa, nu mai pune unt pe paine, mananca portii mai mici. Astfel, scoti 300 de calorii pe zi din regimul alimentar, in ipoteza in care ai trei mese principale. Efectul va aparea in cel mult o luna.

3. Introdu un program de exercitii de 10 minute pe zi

Chit ca ni se recomanda cel putin 30 de minute de efort fizic pe zi, pentru multe persoane este greu de atins aceasta cifra. Dar pot introduce un program de 10 minute de exercitii scurte, de preferinta dimineata, care sa-ti puna in miscare arderile metabolice si sa-ti ofere vitalitate inca de la primele ore. Poti gasi pe YouTube o multime de tutoriale care arata ce exercitii sa faci in cele 10 minute de miscare pe zi.

4. Organizeaza-te

Nu dureaza mai mult de 10 minute sa te organizezi. Ce inseamna asta? Uita-te pe calendar si vezi daca in urmatoarea saptamana nu apare ceva care ar putea sa te tenteze la un exces alimentar: poate un pranz de afaceri, poate ziua de nastere a cuiva. Fii prevazatoare si organizeaza-te astfel incat sa nu deviezi prea mult de la regimul urmat.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook