Cum arată SUV-ul Rolls Royce de 325.000 de dolari VIDEO



Rollce Royce a lansat primul său model de SUV, Cullinan, numit după cel mai mare diamant descoperit până acum, iar prețul său este de 325.000 de dolari.

Compania producătoare estimează că în SUA se vor vinde cele mai multe maşini, pe locul doi fiind China, iar vânzările anticipate sunt de aşteptat să includă între 20% şi 30% comenzi personalizate, ceea ce face ca preţul să fie extrem de ridicat. Se va aplica, de asemenea, impozitul pe combustibil, estimat la aproximativ 5.000 de dolari, iar livrările vor începe la începutul anului viitor, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Transmisia complet nouă, tracţiunea integrală şi sistemul de direcţie pe toate roţile sunt standard. Cullinan are propulsor V12, 6,75 litri twin-turbo, care oferă 571 şi 850Nm, reuşind să atingă o viteză maximă de 250 de km/h. Acelaşi tip de motor a fost instalat şi pe modelele Phantom, care împărtăşeşte, de asemenea, platforma SUV de aluminiu-intensivă.

De asemenea, Rolls-Royce Cullinan are o lungime (ampatament) de 5,34 metri, o lăţime de 2,16 metri, o înălţime de 1,83 metri şi cântăreşte 2,66 tone.

Rolls-Royce a realizat, de asemenea, un volan nou, mai mic şi mai gros pentru Cullinan, îmbogăţit cu un afişaj heads-up de înaltă rezoluţie şi cu toată tehnologia aşteptată: viziune de noapte, inclusiv alerte de zi şi noapte şi avertizare pietonală, un asistent de vigilenţă care ajută la evitarea somnolenţei, un sistem de parcare cu patru camere, cu vedere panoramică şi vedere spre elicopter, cruise control activ, nenumărate sisteme de evitare a accidentelor, Wi-Fi şi sistemele standard de navigaţie şi divertisment.


Comentarii Facebook