Arsenie Boca - Cine deține drepturile de utilizare a imaginii lui Arsenie Boca în România

 

Un bărbat deține drepturi asupra imaginii lui Arsenie Boca pe teritoriul României, care le-a cumpărat de la o companie din Marea Britanie. 

 

Arădeanul susține că, în acest moment, toate icoanele, suvenirurile și celelalte produse care folosesc chipul lui Arsenie Boca sunt vândute ilegal în România.

 

Daniel Gheorghe, din Arad, este instructor de aikido. Bărbatul susține că anul trecut a reușit să contacteze firma xcare înregistrase marca ”Părintele Arsenie Boca” la Oficiul European de Proprietate Intelectuală.

 

Acesta a obținut, prin interediul avocatului său dreptul de folosire a mărcii pe teritoriul țării noastre.

 

După obținerea licenței, arădeanul în vârstă de 24 de ani, susține că a făcut demersuri pentru a aopri de la vânzare a tutror produselor „neconforme”.

 

”În acest moment, deţinătoarea mărcii este compania englezească Additional Woldwide Care Service LTD, iar pe teritoriul României sunt singurul licenţiat. De mai mult de jumătate de an avem discuţii cu producătorii obiectelor de cult care au imprimată imaginea lui Arsenie Boca, dar nu s-au finalizat cu niciun rezultat. Se vând în continuare ilegal, ceea ce însemană contrabandă. Împreună cu avocatul care reprezintă firma mea, vom face demersuri împotriva acestor societăţi. Până acum am transmis înştiinţări la sute de firme”, spune Daniel Gheorghe, potrivit sursei citate.

 

Daniel Gheorghe spune că a somat inclusiv mănăstirea Prislop, unde este înmormântat Arsenie Boca, să nu se mai folosească de imaginea fostului stareț în scopuri comerciale

 

„Evident, vom merge din nou la Mănăstirea Prislop, să vedem dacă în continuare se comercializează produse cu Arsenie Boca. Şi Biserica are nevoie de licenţă din partea noastră, dacă vinde astfel de produse. Toţi cei care vând fără acordul meu comit infracţiunea de contrabandă”, a declarat arădeanul pentru News.ro.

Comentarii Facebook