Cum arată casa făcută din baloți de paie. Parcă e din turtă dulce - FOTO

 

Doi români și-au construit casa din povești, în orașul natal, Sângeorz-Băi, Bistriţa-Năsăud.

 

Paul Axinte a petrecut 10 ani în străinătate, dar și-a dorit o casă în oraşul său natal, Sângeorz-Băi, unde cei trei copii ai săi să poată avea o copilărie la fel de frumoasă ca a lui. Alături de soția lui, Ann, a lucrat în fiecare vacanță la căsuţa din paie, lemn şi lut, cu acoperişul plin de muşchi şi flori. 

 

În căsuţa aceasta au intrat cam 400 de baloţi de paie pe care i-am presat cu cricul de la maşină, dar şi un amestec de lut, paie şi nisip”, a povestit Paul. Investiția totală a fost de 5.000 de euro în construcţia propriu-zisă şi alţi peste 20.000 de euro în amenajări.

 

Căsuţa are 80 de metri pătraţi, două dormitoare, bucătărie şi living. Decorul din camere aminteşte de casele ţărăneşti ale bunicilor, dar acoperişul e cât se poate de deosebit: e plin de iarbă şi flori. ”În Belgia, unde locuim noi, nu mai există astfel de peisaje, nu se mai face agricultură, peste tot sunt blocuri, dar ne dorim ca micuţii să aibă parte de aceste peisaje şi să se bucure de ouă, lapte şi brânză sau legume din curtea noastră”, a spus și Ann.

 

Familia lui Axinte va folosi casa pe timpul vacanțelor, dar poate fi pusă și la dispoziţia curioşilor care deja le bat la poartă, conform libertatea.ro.

Comentarii Facebook