Cu poţi influenţa sexul viitorului tău copil. Află AICI sfaturi utile


Hipocrat, credea că testiculul drept al bărbatului produce baieţi, iar cel stâng produce fete, aşa încât bărbaţii îşi legau o sfoară în jurul unuia din testicule în timpul actului sexual pentru a preveni sperma "nedorită" să iasă din corp.

De-a lungul timpului, în istorie, au circulat mai multe metode despre cum ai putea să influenţezi sexul copilului pe care vrei să-l concepi. Potrivit ulimelor cercetări, primii bebeluşi născuţi ai unui cuplu sunt în majoritate băieţi, în timp ce cuplurile mai mature tind să conceapă fete.

Dacă te gândeşti să concepi un copil şi îţi doreşti să aibă un anumit sex, iată care sunt sfaturile propuse de cercetători, potrivit sfatulparintilor.ro.

Ce să faci dacă vrei să concepi un băiat

Mănâncă alimente bogate în sodiu şi potasiu – incluzand carne, peşte, fructe, pâine albă şi alte produse rafinate, ceai, cafea şi băuturi acidulate.

Spălături cu bicarbonat de sodium – poate ajuta daca înainte de contactul sexual, faci un duş la care dizolvi 5 grame de bicarbonat de sodiu în jumatate de litru de apă şi speli zona vaginală cu el.

Orgasmul – secreţia alcalină eliberată în timpul orgasmului femeii este favorabilă spermei partenerului. De aceea, atunci când femeia are orgasm în acelaşi timp cu bărbatul, cresc şansele să se conceapă un băiat.

Poziţia sexuală – penetrarea adâncă vaginală sau poziţia clasică câinească poate ajuta ca sperma barbatului să nu fie distrusă de mediul acid din vagin şi să ajungă mai repede direct în zona cervicală unde mediul este mult mai alcalin.

Momentul contactului sexual  – abţinerea de la sex câteva zile înainte de momentul ideal pentru concepţie (ovulaţia) va creşte viteza şi forţa de penetrare a spermei la contactul sexual şi va creşte şi procentul de spermatozoizi care duc la concepţia unui băiat. Contactul sexual trebuie să fie cât mai aproape de ziua ovulaţiei femeii, poate chiar în aceeaşi zi.

Ce să faci dacă vrei să concepi o fată

Mănâncă alimente bogate în calciu şi magneziu – incluzând lapte, ouă, iaurt, legume verzi, zahăr şi nuci.

Spălături cu oţet – este nevoie de un duş cu concentraţie uşor acidă înainte de contactul sexual, aşa încât se poate adăuga o cantitate de 20 ml otet în jumătate de litru de apă pentru spălături vaginale înainte de a face sex pentru conceperea unui copil.

Orgasmul – pentru a creşte şansele de a avea o fată, femeia nu trebuie să aiba orgasm chiar în zilele de ovulaţie. Acest lucru va duce la evitarea crearii mediului vaginal prea alcalin, ceea ce va favoriza şansa spermei de a procrea.

Poziţia sexuală – penetrarea uşoară este indicată, prin poziţia misionarului sau poziţia faţă în faţă, când bărbatul penetreaza vaginul fiind deasupra femeii. Bărbatul va ejacula în timp ce se retrage din vagin, cât mai aproape de intrarea în el.

Momentul contactului sexual –  creşterea contactelor sexuale la începutul ciclului menstrual va creşte şansele conceperii unei fete. Nu se recomandă, ca în cazul conceperii unui băiat, abstinenţa sexuală, întrucât cantitatea diminuată de spermă rezultată contactelor sexuale zilnice duc la şanse crescute pentru a avea o fata. Sexul la orele după-amiezii este recomandat pentru că testosteronul bărbatului este mai scăzut la acest moment al zilei.

Încălzirea testiculelor – caldura dată de duşurile fierbinţi sau de lenjerie intimă strâmtă contribuie la diminuarea cantităţii de spermă deci creşterea şanselor de a concepe fete la urmatoarele contacte sexuale.

Contactul sexual când e luna plină  - studiile au arătat faptul că a face sex atunci când este lună plină creşte foarte mult rata concepţiei de bebeluşi fete. Explicaţia ştiinţifică din spatele acestei teorii şi evidenţe bazate de rezultatele concrete nu este foarte clară însă numărul cazurilor o impune demnă de luat în seamă.

Cum în nimic din viaţă nu există garanţii, acestea nu sunt 100% nici în şansele ca sexul viitorului tău bebeluş să fie complet în mâna ta. Însă, statistic vorbind, atât timp cât anumite recomandări pot contribui la a influenţa să ai fată sau băiat, nu ai ce pierde… încearcă!






Comentarii Facebook