Duminica 28 Aprilie

Consumi des alcool? Vezi ce se întâmplă cu organismul tău


Faptul că alcoolicii au oase slabe a fost constatat de oamenii de știință de foarte mult timp, însă mecanismul acestui efect al băuturii nu a fost explicat până acum.

Medicii observaseră de mult timp că persoanele care abuzează de alcool sunt mai predispuse să sufere fracturi, iar vindecarea oaselor lor are loc mai încet în comparaţie cu persoanele care nu beau alcool, însă nu se ştia de ce se întâmplă aşa, potrivit FOX News, citat de Descoperă.ro.

O echipă de oameni de știință de la Loyola University Medical Center, SUA, a realizat recent un studiu aprofundat al fenomenului, lămurind modul în care alcoolul încetineşte vindecarea oaselor la nivel celular şi molecular.

Rezultatele studiului arată că efectul este prezent atât la cei care beau zilnic, cât şi la cei care consumă ocazional cantităţi mari de alcool.

Problema poate fi deosebit de gravă mai ales în cazul adolescenţilor şi al adulţilor tineri, pentru că în aceste etape corpul stochează calciu în oase, ceea ce influenţează sănătatea oaselor pe termen lung.

Comentarii Facebook