Peste o treime dintre utilizatorii Facebook sunt prieteni virtuali cu ”inamicii” din viața reală


Potrivit unui studiu recent, peste o trrime dintre utilizatorii Facebook sunt prieteni virtuali cu persoane pe care în viața reală nu le plac și le-ar evita.

Rezultatele unui sondaj realizat de VoucherCodesPro.co.uk, 34% dintre britanici au prieteni pe Facebook pe care nu îi plac şi pe nu îi plac şi pe care îi evită în viaţa reală, da totuși, mai mult de jumătate dintre respondenţi (58%) au recunoscut că preferă să nu îi elimină din listă deoarece sunt curioşi să urmărească îndeaproape ceea ce fac aceştia (fotografii, mesaje), iar 26% dintre ei se tem de consecinţe.

Utilizatorii Facebook au în medie 287 de prieteni, însă doar 10% dintre aceștia sunt persoane apropiate cu care își petrec timpul.

Din studiu mai reiese că 47% preferă să păstreze în lista de prieteni membri ai familiei sau rude ale partenerilor de viaţă pur şi simplu din obligaţie.

De asemenea, 36% dintre respondenţi au spus că păstrează în lista de prieteni colegi sau foşti colegi, în eventualitatea că vor avea vreodată nevoie de ei.

Comentarii Facebook