Compania Black Cube, despre angajații arestați pentru intimidarea șefei DNA: Cercetau fapte de corupție



Compania israeliană Black Cube susține că cei doi angajați ai săi care au fost arestați pentru acte de intimidare a procurorului-șef DNA, Codruța Kovesi, susțin că de fapt aceștia ar fi fost solicitați de autorităţile române să investigheze acte de corupţie în instituţii, ei reuşind să facă "progrese importante".

"În ultimele săptămâni, compania desfăşura un proiect în numele unor asociaţi ai instituţiilor guvernamentale din România, în scopul colectării de dovezi despre grave acuzaţii de corupţie în sistemul instituţiilor guvernamentale române. În acest context, doi angajaţi care făcuseră progrese importante în acest caz au fost arestaţi", anunţă compania Black Cube, conform Jewish Telegraphic Agency şi publicaţiei Times of Israel, citate de Mediafax.

"Angajaţii aplicau legea, iar suspiciunile asupra lor sunt false. Suntem încrezători că adevărul va ieşi la iveală în următoarele zile şi că cei doi vor fi eliberaţi", mai precizează compania israeliană Black Cube, specializată în consultanţă în materie de securitate şi în colectarea de informaţii.

DIICOT a anunțat, miercuri, faptul că doi cetăţeni israelieni (Weiner Ron şi Geclowicz David) au fost arestaţi pentru transfer neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice într-o presupusă tentativă de intimidare a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Comentarii Facebook