Miercuri 24 Aprilie

ION ŢIRIAC și-a pus toată AVEREA într-un off-shore din PANAMA

 

Ion Țiriac și-a pus toată averea într-o fundație off-shore din Panama, în care a intrat și prietenul său Klaus Mangold, fostul director executiv al Daimler,  producătorul limuzinelor Mercedes.

 

Ion Țiriac, 76 de ani, și Klaus Mangold vânează împreună pe domeniul de vânătoare de la Balc al omul de afaceri român. Cei doi au apelat la casa de avocatură Mossack Fonseca și au deschis o fundație privată care a devenit beneficiarul final al marilor afaceri derulate în România de fostul sportiv.

 

Ceilalți trei membri ai fundației sunt: Rodica Țiriac – sora afaceristului, fiul acestuia – Ion Alexandru Țiriac și Nicolai Mîndrilă – avocatul și partenerul tradițional al fostului tenismen.

 

Puma Foundation este o fundație pentru clauză de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac. Toți ceilalți care apărem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă… (n.red.- râde). Acolo se va împărți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Țiriac”, a declarat Nicolai Mândrilă, avocatul omului de afaceri, pentru RISE Project.

Comentarii Facebook