Miercuri 24 Aprilie

Comisia Europeana intrerupe platile POSDRU catre Romania


Comisia Europeana a anuntat print-o scrisoare ca platile Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pentru Romania
  
"Nu este o surpriza, ministrul Orban anuntase acest lucru, iar scrisoarea oficiala a fost primita", a purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

O delegatie UE va analiza in perioada 29 februarie - 2 martie motivul pentru care recomandarile initiale nu au fost implementate, iar rezultatul va fi transmis la Bruxelles.

Dan Suciu a mai spus ca daca aceasta intrerupere a platilor va fi in vigoare numai pana la finele lunii martie, nu va fi nimeni afectat. "Daca perioada va fi atat de scurta, de vreo trei saptamani, nu este absolut nicio problema din nicio perspectiva, nici pentru cei care deruleaza, cu atat mai putin pentru economie. Ponderea lor oricum in acest moment nu este spectaculoasa, din pacate, macar daca am fi avut mai multe fonduri, sa avem ce intrerupe cu adevarat", a afirmat Suciu.

In raportul anual de control 2011, Autoritatea romana de audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al POSDRU: modul de selectie a proiectelor si de verificare.

Regulamentul prevede ca aceste deficiente sunt sanctionate cu o intrerupere a termenului pentru plata cererilor pentru o perioada maxima de 6 luni. Intreruperea termenului de plata nu afecteaza implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua sa faca plati, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook