Coca Cola a recunoscut că are o problemă gravă cu zahărul


Compania Coca Cola a rescunoscut că, probabil, are o problemă cu zahărul, într-o campanie împotriva obezităţii.

Este pentru prima dată când vorbeşte despre obezitate deschis, compania care acum îmlineşte 126 de ani de inventarea băuturii. De-a lungul timpului, Coca Cola a fost impliccată în mai multe scandaluri în care era acuzată de muşamalizarea dovezilor medicale care indicau faptul că băutura ar putea fi nocivă, potrivit realitatea.net.

În 1903, compania americană atrecut printr-o situaţie asemănătoare când a trebui să admită, după ce presa a făcut public acest lucru, că băutura răcoritoare conţiena o cantitate semnificativă de cocaină.

Două treimi dintre ameicanii adulţi au probleme cu obezitatea şi cum zahărul din băuturile răcoritoare joacă un rol important, problema este si mai presantă, având în vedere că băuturile îndulci reprezintă principala sursă de calorii din dietă, în SUA.

Cercetările arată că o cantitate semnificativă de zahăr are efecte mai puternice de îngrăşare decât grăsimea propriu-zisă consumată. De asemenea, incidenţa mare a diabetului, problemelor cardiace şi cancerului în tractul digestiv sunt legate de creşterea enormă a consumului de zahăr din ultimele decenii.

Marea majoritate a oamenilor de ştiinţă care se implică în lupta împotriva caloriilor susţin că doar o simplă imformare a publicului nu mai are acelaşi efect ca şi în trecut, astfel că ar fi nevoie de o legislaţie care să limiteze cantitatea de zahăr din băuturile răcoritoare.

Comentarii Facebook