CNCD s-a autosesizat privind declarația premierului Dăncilă despre autiști


Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în ceea ce priveşte declaraţiile premierului Viorica Dăncilă - care i-a numit ''autişti'' pe cei care ''dezinformează UE'' -, şefa Executivului urmând să fie citată pentru audieri marţi.

"Încă nu s-a înregistrat o sesizare la CNCD şi am demarat noi autosesizare, deci o procedură din oficiu. (...) Marţi vom organiza citarea şi audierea doamnei prim-ministru, după care vom adopta o hotărâre", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

El a vorbit şi despre faptul că premierul şi-a cerut scuze ulterior declaraţiei.

"Scuzele unei persoane care e acuzată sau ajunge la concluzia că a săvârşit o discriminare este o circumstanţă care este luată în considerare de regulă la stabilirea unei sancţiuni, cum a fost de exemplu în cazul domnului Mihai Tudose, care şi-a cerut scuze public şi, după declaraţia cu steagurile, Colegiul a luat în considerare aceste scuze", a arătat preşedintele CNCD.

Premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut scuze public pentru declaraţia de joi seară, din cadrul unei emisiuni televizate, şi a precizat că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.

Comentarii Facebook