Miercuri 24 Aprilie

Ambulanţierul din Apuseni care a cărat o pacientă în spate, pus să dea notă explicativă

 

Șoferul unei ambulanțe a serviciului județean Alba, care a cărat în spate o pacientă aproape o jumătate de kilometru, a fost pus să dea o notă explicativă.

 

Dumitru Ignat, șofer pe ambulanță, nu a stat pe gânduri când a văzut că nu poate ajunge cu mașina până la locuința unde îi fusese solicitată intervenția. Așa că a mers pe jos până la casa femeii din cătunul Știuleți, în munții Apuseni, apoi a cărat în spate pacienta pe o distanță de aproape jumătate de kilometru, înapoi la ambulanță.

 

Un echipaj al serviciului de ambulanţă judeţean Alba a fost solicitat în zona Câmpeni, mai exact la Arieşeni, pentru o femeie în vârstă cu o afecţiune respiratorie. Au ajuns acolo, n-au putut să ajungă cu maşina până în faţa casei, au consultat pacienta şi au decis că trebuie internată în spital. Pentru că a fost doar o asistentă cu ambulanţierul, nu au putut să o transporte cu targa sau cu căruciorul, motiv pentru care au decis să nu mai aştepte echipajul de la SMURD, ştiind că acesta va veni în timp destul de mare, iar pentru a scurta durata intervenţiei au decis s-o ducă în spate până la maşină, o sută de metri, pe jos”, a spus Călin Potor, medic de urgenţă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba. Acesta a completat că şoferul ambulanţei a fost chemat de superiori pentru a da o explcaţie în legătură cu nerespectarea protocolului.

 

În mod normal, din punct de vedere al protocolului, ar fi trebuit să anunţe dispeceratul, să aştepte până vine un echipaj de la SMURD Câmpeni, dar ştiau că maşina respectivă era în misiune, pentru că auziseră prin radio, iar şansele ca acel echipaj să ajungă la ei în timp util erau relativ mici. De aceea au decis să facă ce a fost mai bine pentru pacient”, a mai spus Călin Potor, conform Adevărul.ro.

Comentarii Facebook