Cine sunt noii ministri ai Guvernului Boc? GALERIE FOTO

Doar Valeriu Tabara si Anca Boagiu au mai fost ministri in guvernele anterioare. Ceilalti patru noi ministri fac pentru prima data parte dintr-un Guvern.

 

Ioan Botis este deputat PDL si a fost propus pentru postul de ministru al Muncii. Botis este inginer, are 43 de ani si a fost viceprimar in Bistrita. Din 2008 este deputat.

 

Valerian Vreme, propus pentru postul de ministru al Comunicatiilor, este deputat PDL de Bacau. Este de profesie inginer si inainte sa ajunga in parlament a consilier local in Onesti.

 

Propunerea premierului la conducerea Ministerului Agriculturii este Valeriu Tabara. El a mai condus acest minister intre 1994 si 1996. Tabara este in prezent presedinte al Comisiei de Agricultura a Camerei Deputatilor.

 

Anca Boagiu, propusa in locul lui Radu Berceanu, a mai condus Ministerul Transporturilor cateva luni in anul 2000. Ea este acum vicepresedinte al Senatului.

 

Ion Ariton, nominalizat la Ministerul Economiei, este presedinte al Comisiei de buget-finante din Senat si a fost prefect de Sibiu. El a fost cercetat pentru lipsa in gestiune pe cand lucra la Petrom Sibiu, dar a fost sanctionat doar administrativ, potrivit Mediafax.

 

Gheorghe Ialomitianu este propunerea pentru postul de ministru al Finantelor. El este deputat PDL, presedinte al Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor. Inainte sa ajunga parlamentar a director la Directia de Finante din Brasov.

 

Foto: cdep.ro

Comentarii Facebook