Chiar avem nevoie să bem 2 litri de apă pe zi? Vezi ce spun experții


Reclamele în care ne este recomandat să consumăm zilnic cel puin doi litri de apă sunt prezente peste tot, însă recent dr. Chris van Tulleken, de la University College London Hospital a decis să discute acest mit şi să ne explice ce spun studiile.

La începutul acestui an, oamenii de ştiinţă din Australia au realizat un experiment extraordinar care nu a mai fost realizat până acum. Scopul studiului a fost de a descoperit ce se întâmplă cu performanţa după deshidratare. Prin urmare, specialiştii au pus un grup de ciclişti să exerseze până când aceştia au pierdut 3% din greutatea corpului prin transpiraţie. Apoi, performanţele acestora au fost estimate în trei cazuri distincte: când nu s-au hidratat cu nimic, când s-au hidratat suficient pentru a reveni la un nivel de deshidratare de 2% şi apoi când s-au rehidratat total, potrivit descoperă.ro.

Diferența dintre acest studiu si altele a fost că de această dată participanții la studiu nu au știut cât lichid au consumat, acesta fiindu-le administrat intravenos.

În urma studiului nu a fost observată nici o diferență de performanţă între cei care au fost rehidrataţi complet şi cei care nu fuseseră rehidrataţi.

Mai multe detalii pe Descopera.ro

Comentarii Facebook