CFR Călători anunță că trenurile vor merge mai încet, din cauza caniculei



CFR Călători anunță că, în urma avertismentelor de caniculă emise de Administrația Națională de Meteorologie, trenurile vor reduce viteza de circulație, pe anumite porțiuni de cale ferată.

În condiții de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, CFR Călători menține în circulație toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Pentru evitarea defectărilor în parcurs, instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă. Cu toate acestea, la temperaturi care pot depăși 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități.

Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în condițiile avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România”, informează CFR Călători.

Pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, CFR le recomandă:

-să aibă o sticlă cu apă;
-să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
-dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

Comentarii Facebook