Joi 18 August

Al treilea cel mai important oficial de la Vatican, acuzat de abuzuri sexuale în AustraliaȘeful Secretariatului pentru Economie de la Vatican, cardinalul australian George Pell,a fost pus sub acuzare pentru multiple abuzuri sexuale în Australia, a anunţat Poliţia din statul Victoria

"Cardinalul Pell a fost inculpat şi este chemat să se prezinte pentru audieri la Tribunalul din Melbourne pe data de 18 iulie", a declarat Shane Patton, comisar adjunct în cadrul Poliţiei din statul australian Victoria, conform Mediafax.

Potrivit oficialului, pe numele înaltului prelat au fost formulate "mai multe acuzaţii (…) şi multiple plângeri" referitoare la "abuzuri sexuale în trecut".

Pell, în vârstă de 76 de ani, a negat în mod categoric acuzaţiile în acest sens, care se referă la perioada în care acesta era preot în Ballarat, oraşul său natal. Ulterior, el a devenit arhiepiscop de Melbourne şi apoi Sydney.

Vaticanul a anunțat într-un comunicat faptul că înaltul prelat se va întoarce cât mai curând posibil în Australia pentru a răspunde acuzaţiilor.

Cardinalul George Pell este considerat a fi al treilea cel mai important oficial de la Vatican.

Comentarii Facebook