Cele mai bune metode de a arde mai multe calorii în fiecare zi


Deși exercițiile fizice intense reprezintă cea mai eficientă metodă de a arde caloriile, există și câteva alternative mai puțin solicitante și multu mai plăcute. O serie de schibări în stilul de viață și în alimentație de ajută să arzi mai multe calorii în fiecare zi.

Metabolismul tău este suma tuturor acţiunilor pe care le realizează corpul cu scopul de a converti mâncare în energie. Aşadar, deşi nu putem schimba numărul de calorii necesare pentru funcţionarea creierului şi a inimii, putem totuşi să ne ajutăm corpul să ardă în plus 500 de calorii zilnic, adoptând câteva strategii uşoare”, susţine Jim White, un instructor de fitness de la American College of Sports Medicine.

Iată ce schimbări trebuie să faci:

1. Păstrează o temperatură scăzută în încăpere

Corpul are, în general, o temperatură de 37 de grade, ceea ce înseamnă că dacă scădem temperatura internă, el va arde mai multe calorii pentru a o creşte la loc.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Humboldt au constatat că un consum zilnic a câte 2 litri de apă rece ca gheaţa poate determina metabolismul să ardă aproximativ 95 de calorii în plus. Mai mult, indivizii care au dormit în camere cu o temperatură de 19 grade Celsius au ars cu 7% mai multe calorii decât cei care au stat în încăperi cu o temperatură de 24 de grade.

2. Alege mai multe proteine (fără grăsimi)

O masă nu poate fi tocmai hrănitoare şi sănătoasă dacă nu conţine proteine fără grăsimi, susţine White. De ce? Pentru că proteine conţin aminoacizii necesari corpului pentru a determina metabolismul să ardă caloriile şi să dezvolte muşchii.

„Fiecare jumătate de kilogram de muşchi câştigat rata metabolică că 20, 30 de procente”, a adăugat el.

Zilnic, propuneţi-vă ca pentru fiecare jumătate de kilogram de masă corporală să consumaţi câte un gram de proteină fără grăsime provenită din surse precum puiul, peştele, ouăle, alunele sau seminţele.

3. Bea ceai verde (de calitate)

Compusul epigallocatechin-3-gallate (EGCG), care se găseşte în frunzele de ceai verde poate creşte rata metabolică pentru 24 de ore, ducând la o creştere a producţiei de energie prin digerarea grăsimilor. Aşadar, câteva ceşti de ceai vede pe zi pot fi destul de eficiente în arderea caloriilor, dar asta doar dacă alegem ceaiul de calitate care conţine suficient EGCG.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook