Cel mai ”credincios” județ din România. Unde au depus 93% cereri pentru a învăța religia în școli


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Georgeta Popescu, a anunțat că un procent de peste 93% dintre elevii din școlile gorjene doresc să studieze religia la clasă.

Aceasta susține că dintre cei peste 44.000 de elevi, peste 41.000 au formulat cereri pentru a participa la ora de religie.

"În ceea ce priveşte înregistrarea cererilor pentru studierea religiei, la prima oră astăzi în aplicaţia deschisă pentru centralizarea acestor cereri judeţul Gorj se afla, la nivelul ţării, pe a doua poziţie, cu un procent de 93,08%. Din 44.420 de elevi, 41.348 au formulat deja cereri care au fost introduse în aplicaţie. Menţionez că încă mai existau cereri neintroduse, deci procentul acesta va creşte şi exprimă clar opţiunea elevilor gorjeni pentru a studia religia în continuarea. Categoric există şcoli unde procentul celor care au depus cereri pentru studierea religiei este de 100%. Nu există şcoli unde să nu fi depus cerere niciun elev. Sunt foarte puţini, cam trei elevi care nu au depus cerere, şi asta în colegiile mari. Din acest procent trebuie eliminat procentul de absenteism şcolar sau de abandon şcolar, care scade numărul celor care au depus cereri. Ei nevenind la şcoală nu au putut fi contactaţi pentru a depune cerere pentru religie", a precizat Georgeta Popescu, potrivit AGERPRES.

Comentarii Facebook