Ce urari le face Basescu romanilor de Ziua Nationala


Presedintele Traian Basescu le transmite romanilor de Ziua Nationala sa fie mandri si sa arboreze steagul national.

"Cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, doresc sa adresez urarile mele cele mai calduroase de sanatate, bucurie si prosperitate tuturor romanilor, din tara si din diaspora. Este o zi de mare insemnatate pentru istoria noastra, in care poporul roman aduce un omagiu celor care au desavarsit, prin patriotismul si jertfa lor, Marea Unire de la 1918.

Este, de asemenea, o zi a memoriei dedicata evenimentelor si personalitatilor care, prin viziune si loialitate fata de idealul national, au jucat un rol covarsitor in afirmarea identitatii statale in modernitate", se arata in mesajul presedintelui Basescu, publicat de Administratia Prezidentiala.

"Nu in ultimul rand, este o zi in care suntem chemati sa ne manifestam solidaritatea cu cei afectati de perioada dificila pe care o traversam si sa ne exprimam totodata increderea in viitorul pe care-l putem construi impreuna, asa cum ni-l dorim, intr-o societate libera si democratica. Va indemn, ca semn al mandriei de a fi roman, sa arborati steagul national, fie ca sunteti in familie sau la locul de munca, pentru a sarbatori impreuna, asa cum se cuvine, Ziua Romaniei! La multi ani!", a mai spus seful statului.

Comentarii Facebook