Joi 8 Decembrie

Traian Basescu a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului, la mitingul din 2004 MOTIVAREA INSTANTEI


Traian Basescu a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public la mitingul electoral din 2004, se arata in motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1.

Traian Basescu a castigat, in 19 octombrie, la Judecatoria Sectorului 1 procesul contra lui Dinu Patriciu, iar acum instanta a dat publicitatii motivarea. Basescu a spus ca a cerut despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari".

Judecatoria Sectorului 1 l-a obligat Dinu Patriciu sa plateasca 0,5 lei daune morale si publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national.

"In temeiul probelor aratate mai sus si tinand cont ca prin verbul 'a impinge' se intelege si 'a imbranci' (conform DEX, editia 1998), instanta retine ca reclamantul (Traian Basescu - n.r.) a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public, la mitingul electoral din 2004", a mentionat instanta.

"In schimb, din declaratia martorului Melescanu Teodor Viorel, ce s-a aflat in timpul desfasurarii evenimentului electoral din anul 2004, pe scena, in randul al doilea din spatele reclamantului, la o distanta de aproximativ trei, patru metri, se retine ca a avut loc un incident, in cadrul caruia reclamantul s-a apropiat de marginea scenei si a intins microfonul unui copil ce a facut afirmatii defaimatoare, care insa, nu au fost auzite foarte clar de publicul agitat si care ovationa. Martorul a mentionat expres ca «la un moment dat, copilul a facut un pas in spate, dar ca nu poate preciza din ce motiv», ca inaltimea copilului nu depasea nivelul scenei si ca nu a observat ca persoanele din public, din apropierea copilului, sa fi avut vreo reactie fata de incident. Martorul a mai aratat ca paratul a participat la acest miting, aflandu-se in randul din fata sa, spre stanga scenei si ca ar fi putut sa vada acest incident, din locul in care se afla, fara insa a avea aceasta certitudine. De asemenea, s-a aratat ca in 'cercul organizatorilor mitingului, au fost discutii ulterioare cu privire la modul de organizare si modul in care copilul a luat cuvantul'", mai noteza instanta in motivare.


Basescu l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu, care a spus ca, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data in plex si apoi peste fata.

Patriciu l-a dat si el in judecata pe seful statului pentru calomnie.

Comentarii Facebook