Ce spune McDonald's despre hamburger-ul care nu a putrezit după 14 ani

 

Compania McDonald’s a oferit explicații după ce presa a scris despre hamburger -ul vechi de 14 ani, care nu a putrezit. 

 

Poziția McDonald’s Canada a fost exprimată prin intermediul Dr. Keith Warriner, director al Departamentului de ştiinţă a alimentelor şi asigurarea calităţii, din cadrul Universităţii din Guelph.

 

Realitatea este că, hamburgerii McDonald’s, cartofii prăjiţi, şi puiul, sunt ca oricare altă mâncare, şi nu putrezesc dacă sunt păstrate în condiţii adecvate. În principiu, microbii care cauzează putrezirea au nevoie de apă, nutrienţi, căldură şi timp să crească. Dacă eliminăm unul dintre aceşti factori, microbii nu pot creşte sau altera mâncarea”, spune Warriner.

 

În exemplul hamburger-ului de la McDonald’s, carnea a pierdut apă sub formă de abur, prin procesul de gătire. Chifla este făcută din pâine, iar prăjirea ei reduce o mare parte din cantitatea de apă. Asta înseamnă că, după preparare, hamburger-ul este destul de uscat, iar dacă este lăsat în aer liber, se pierde şi mai multă apă, pentru că umiditatea în majoritatea clădirilor este de 40%. În lipsa umidităţii, hamburger-ul mai degrabă se usucă, decât să putrezească. Pentru a strica un hamburger de la McDonald’s, trebuie pur şi simplu să oprim pierderea de apă, ceea ce se poate face cu ajutorul unei folii, sau prin păstrarea hamburger-ului într-un mediu cu umiditate ridicată. Dacă faceţi acelaşi experiment cu un hamburger făcut în casă, cu un conţinut similar de umiditate, este foarte probabil să obţineţi acelaşi rezultat, şi să nu putrezească”, a mai adăugat Warriner.

 

Blogul ”A Hamburger Today” a demonstrat, în urma unor experimente, că fenomenul burgerilor care nu putrezesc nu este particular pentru McDonald’s.

 

Experimentele au arătat că, nu numai hamburgerii normali de la McDonald’s nu putrezesc, dar nici burgerii făcuţi în casă nu sunt afectaţi. Unul din cinci burgeri s-a micşorat un pic în experiment (în special cei cu carne de vită), dar nu arătau semne de descompunere”, scrie blogul.

 

 

Cum arată un hamburger ținut 14 ani la temperatura camerei VIDEO

Comentarii Facebook