Ce putem mânca când e caniculă. Spuneți NU poftei de îngheţată

 

În zilele caniculare unele alimente sunt indicate consumului atrag atenția cercetătorii. 

 

O ceaşcă de ceai şi sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse cu un efect benefic asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.

 

Îngheţata sau produsele ţinute la frigider nu fac bine corpului, susțin cercetătorii, scrie Daily Mail.

 

Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei. Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană. De asemenea, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.

 

Mâncărurile bogate în cereale sunt de asemenea bune vara, deoarece oferă corpului un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată.

 

Trebuie să vă feriți de produsele reci pentru că, în contact cu diverse organe, aceste alimente pot genera o stare de şoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci. 

 

Băuturile calde sunt indicate și mâncărurile picante sunt şi ele bune în zilele caniculare, pentru că ajută la transpiraţia corpului.

 

În plus, trebuie evitate mâncărurile bogate în proteine şi grăsimi, deoarece corpul va avea mai mult de lucru pentru a le putea digera.

Comentarii Facebook