Miercuri 24 Aprilie

Ce NU verifică niciodată angajatorii la un CV

 

Consultanţii de la Careerealism.com susţin că nu întotdeauna atunci când vine vorba de angajare putem să spunem adevărul în CV. "Nu ai suficient spaţiu să dai explicaţiile necesare pe o singură pagină şi mai bine îmbraci lucrurile într-un mod comercial", spun consultanţii.

Printre "minciunile" pe care angajatorii nu le pot verifica se numără şi următoarele, citate de realitatea.net

- Îţi iei credit pentru succesul altora. În cazul în care ai fost membrul unui departament care şi-a crescut vânzările cu 20% anual în ultimii ani, este normal să menţionezi o astfel de realizare în CV, chiar dacă succesul nu ţi s-a datorat numai ţie. Nimeni nu va putea verifica ce procentaj ţi se datorează ţie sau dacă nu cumva tu ai tras cifrele în jos.

- Laşi impresia că te-ai înţeles bine cu colegii. Este obligatoriu să treci în CV spiritul de echipă şi abilitatea de comunicare, chiar dacă ai avut parte de momente extrem de tensionate în joburile anterioare. Nu dă bine în CV să menţionezi şefii nesuferiţi, colegii urâcioşi etc.

- Exagerezi pasiunea cu care ţi-ai îndeplinit joburile de până acum. Angajatorii vor să vadă pasiune din partea candidaţilor şi nu este recomandat să recunoşti că ai avut şi slujbe unde aşteptai doar ziua salariului. Mai bine dai senzaţia că ai fost nemaipomenit de implicat, dar ai acceptat de fiecare dată "o nouă provocare".

- Ascunzi motivele reale ale schimbării jobului. Nu este recomandat să precizezi în aplicaţia pentru un post că nu ai mai rezistat la un job anterior din cauza şefului sau că ai fost concediat pe motiv de incompetenţă (chiar dacă tu eşti convins că a fost o decizie eronată a companiei). "Dezvoltarea carierei" este cel mai elegant motiv de schimbare a unui job cu altul.

- Omiţi sancţiunile pe care le-ai primit de la ceilalţi angajatori. "Minciuna prin omisiune" nici nu se pune la capitolul minciuni; este normal să treci sub tăcere momentele mai puţin favorabile din trecutul tău profesional, cum ar avertismentele din partea şefilor sau tăierile de salariu.

Comentarii Facebook