Ce meniu avea zilnic Nicolae Ceausescu

 

O carte publicata de doua autoare americane, Victoria Clark si Melissa Scott, intitulata ”Cinele dictatorilor: Un ghid de prost gust pentru ospatarea tiranilor” apare și numele lui Nicolae Ceaușescu.

 

Fostul lider comunist, aflat la putere in Romania intre anii 1965-1989, evita sa consume preparate culinare care nu erau verificate inainte, de teama posibilelor otraviri.

 

Ceausescu era un mare consumator de musaca de legume, cu ou si smantana pe deasupra si adora piftia si saramura de crap, gatite in mod traditional romanesc. El mai obisnuia sa manance, destul de des, friptura si salate cu rosii, ceapa si branza.

 

Potrivit spuselor de cei din anturajul familiei Ceausescu, fostul lider comunist era un mare fan si al ciorbelor de stevie, a mancarii de spanac si urzici. Dupa cum reiese din cartea Mariei Dobrescu, ”La curtea lui Ceausescu”, micul dejun al lui Nicolae Ceausescu era compus dintr-o cana de ceai cu lapte, o felie de sunca, una de branza si, ocazional, cate un ou fiert. Ca bauturi preferate, dictatorul alegea visinata, vinul alb sau tuica de pruna fiarta si indulcita. Cu ocazia sarbatorilor sau a aevenimentelor speciale, de pe masa familiei Ceausescu nu lipseau sarmalele, salata boeuf, fripturile si puiul la ceaun, scrie Kanal D.

Comentarii Facebook