Ce îi ajută pe bărbați să reziste ispitei de a-și înșela partenerele


Sentimentul de încredere și atracție între persoane este activat de oxitrocină, așa numitul hormon al iubirii, îșsă noi cercetări arată că oxitrocina face mai mult decât să ne ajute să ne îndrăgostim. Aceasta are implicații și în modul în care reacționăm în timpul interacțiunilor sociale.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Bonn, Germania, au realizat un studiu în care au monitorizat întâlnirea dintre mai mulţi bărbaţi heterosexuali şi o femeie foarte atrăgătoare. Atunci când li s-a administrat oxitocină, sub formă de spray, bărbaţii care erau implicaţi într-o relaţie au păstrat o distanţă fizică mai mare între ei şi femeie, comparativ atât cu bărbaţii singuri cărora li s-a administrat oxitocină, cât şi cu cei singuri care primiseră placebo.

Deşi ei au stat doar cu 10-15 centimetri mai departe de femeie, comparativ cu ceilalţi participanţi, această mică distanţă a fost suficientă cât să o ţină pe femeie înafara spaţiului lor personal (zonă rezervată, în general, partenerului). Mai mult, acest „zid” dintre ei şi femeie s-a creat nu din cauza faptului că nu ar fi considerat-o atrăgătoare. Toţi bărbaţii implicaţi în studiu au considerat-o pe femeie la fel de atrăgătoare.

Mai multe detalii pe descoperă.ro

Comentarii Facebook